diumenge, 3 de març del 2013

Si fan fracking a Catalunya, el responsable serà el govern de Catalunya i els partits que li donen suport

La resposta que em va donar el conseller Puig l'altre dia al Parlament quan li vaig preguntar sobre el fracking va ser tirar pilotes fora i dir que Madrid és responsable de les extraccions.
Mentida. O veritat a mitges, com vulgueu.
Si es fa fracking a Catalunya és perquè CiU vol fer fracking. I perquè ERC li deixa fer. El govern de la Generalitat el forma un partit en minoria que no podrà aplicar aquesta tècnica si el seu soci vota a favor de la proposició de llei per prohibir-ho que presentarem al Parlament. Perquè?
Doncs perquè la Generalitat té la competència en matèria d'autorització d'investigacions i de prospeccions mineres i també les competències en matèria d'ordenació del territori i d'urbanisme que li permet regular l'entorn d'aquestes activitats. Madrid és responsable de les extraccions, però no es farà cap extracció si no s'autoritza la prospecció. I això és el que fa CiU, autoritza la prospecció sense ni tan sols l'avaluació d'impacte ambiental que li recomana la Unió Europea. I això és el que ara mateix no li està impedint el seu soci de govern.
Això és també el que passarà a Riudaura si els ciutadans i les ciutadanes no ho impedim.
El senyor Philip, de Teredo Oils, declara en una entrevista que farà fracking, però que farà "bon fracking", sense additius. Al contrari, segons diu, que la seva competència, Montero, que aquests sí que faran servir productes químics. Declara que començarà aquesta estiu, que farà 5 pous, un cada dos mesos. Declara que farà una carretera asfaltada i ampla que portarà al pou i per on passaran cada dia els camions que s'emportaran les aigües de rebuig. Declara que la Generalitat li ha estat facilitant tots els permisos i que gairebé els té a punt. Declara que no li importa el que diuen els municipis afectats perquè el que importa són els propietaris dels terrenys i pagant sant pere canta. Declara que, si va bé, començarà després amb Sant Joan de les Abadesses, on sí que faran fracking amb additius i volen treure petroli i gas.
Jo declaro que aquest senyor, encara que tingui 92 anys i se li hagi de tenir un respecte per l'edat, és un indesitjable per al nostre país. I declaro que li vaig preguntar al senyor Puig si li ho impediria i contestant amb evasives em va dir que no; per tant, el poso en el mateix sac. I declaro que els partits que, per acció o per omisió, permetint l'atemptat mediambiental més gran que s'haurà fet mai a les comarques gironines, seran responsables del trinxament del territori i que no me'ls creuré mai més quan vinguin a parlar-me de pàtries i de sobirania. Perquè la pàtria som les persones i el territori i no les banderes i la principal sobirania per la que hauríem de començar hauria de ser l'energètica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada